Data from an integrative approach decipher ...
Document type :
Article dans une revue scientifique
Title :
Data from an integrative approach decipher the surface proteome of [i]Propionibacterium freudenreichii[/i]
Author(s) :
Le Maréchal, Caroline [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Péton, Vincent [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Le Plenier, Coline [Auteur]
Lactic Acid Bacteria & Mucosal Immunity - CIIL
Vroland, Christophe [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Jardin, Julien [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Briard-Bion, Valérie [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Durant, Gaël [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Chuat, Victoria [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Loux, Valentin [Auteur]
Unité Mathématique Informatique et Génome [MIG]
Foligne, Benoit [Auteur]
Lactic Acid Bacteria & Mucosal Immunity - CIIL
Deutsch, Stéphanie-Marie [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Falentin, Hélène [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Jan, Gwénaël [Auteur correspondant]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Péton, Vincent [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Le Plenier, Coline [Auteur]
Lactic Acid Bacteria & Mucosal Immunity - CIIL
Vroland, Christophe [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Jardin, Julien [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Briard-Bion, Valérie [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Durant, Gaël [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Chuat, Victoria [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Loux, Valentin [Auteur]
Unité Mathématique Informatique et Génome [MIG]
Foligne, Benoit [Auteur]

Lactic Acid Bacteria & Mucosal Immunity - CIIL
Deutsch, Stéphanie-Marie [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Falentin, Hélène [Auteur]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Jan, Gwénaël [Auteur correspondant]
Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
Journal title :
Data in Brief
Pages :
46-50
Publisher :
Elsevier
Publication date :
2014
ISSN :
2352-3409
English keyword(s) :
propionibacterium freudenreichii
protéine
surface
probiotique
protéome
spectrométrie de masse
protéine
surface
probiotique
protéome
spectrométrie de masse
HAL domain(s) :
Sciences du Vivant [q-bio]/Alimentation et Nutrition
Sciences du Vivant [q-bio]/Microbiologie et Parasitologie
Sciences du Vivant [q-bio]/Microbiologie et Parasitologie
English abstract : [en]
The surface proteins of the probiotic Propionibacterium freudenreichii were inventoried by an integrative approach that combines in silico protein localization prediction, surface protein extraction, shaving and fluorescent ...
Show more >The surface proteins of the probiotic Propionibacterium freudenreichii were inventoried by an integrative approach that combines in silico protein localization prediction, surface protein extraction, shaving and fluorescent CyDye labeling. Proteins that were extracted and/or shaved and/or labeled were identified by nano-LC–MS/MS following trypsinolysis. This method’s combination allowed to confirm detection of true surface proteins involved in host/probiotic interactions. The data, supplied in this article, are related to the research article entitled “Surface proteins of P. freudenreichii are involved in its anti-inflammatory properties” (Le Maréchal et al., 2014 [6]).Show less >
Show more >The surface proteins of the probiotic Propionibacterium freudenreichii were inventoried by an integrative approach that combines in silico protein localization prediction, surface protein extraction, shaving and fluorescent CyDye labeling. Proteins that were extracted and/or shaved and/or labeled were identified by nano-LC–MS/MS following trypsinolysis. This method’s combination allowed to confirm detection of true surface proteins involved in host/probiotic interactions. The data, supplied in this article, are related to the research article entitled “Surface proteins of P. freudenreichii are involved in its anti-inflammatory properties” (Le Maréchal et al., 2014 [6]).Show less >
Language :
Anglais
Peer reviewed article :
Oui
Audience :
Non spécifiée
Popular science :
Non
Source :
Files
- https://doi.org/10.1016/j.dib.2014.08.009
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- https://doi.org/10.1016/j.dib.2014.08.009
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- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4459863/pdf
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