Tutelle
Résultats 1-20 de 48
-
A 980nm driven photothermal ablation of virulent and antibiotic resistant Gram-positive and Gram-negative bacteria strains using Prussian blue nanoparticles
Journal of Colloid and Interface Science, 15-10-2016, 480, 63-68Article dans une revue scientifique -
Activity of enzymes immobilized on plasma treated polyester
Journal of Molecular Catalysis B. Enzymatic, 12-2016, 134, 261-272Article dans une revue scientifique -
Another Brick in the Wall: a Rhamnan Polysaccharide Trapped inside Peptidoglycan of Lactococcus lactis
mBio, 12-09-2017, 8 (5)Article dans une revue scientifiquetexte intégral -
Antimicrobial and light-enhanced antimicrobial activities, cytotoxicity and chemical variability of all tunisian eryngium species
Chemistry & Biodiversity, 04-2020, 17, e1900543Article dans une revue scientifique -
Applications des bactériocines et bactéries lactiques dans le contrôle des pathogènes alimentaires
Sécurité sanitaire des aliments: épidémiologie et moyens de lutte contre les principaux contaminants zoonotiques des aliments., Editions ECONOMICA, 2015, 183-199Partie d'ouvrage -
Chemical Composition and Antimicrobial Activity of the Essential Oil from Aerial Parts and Roots of Eryngium barrelieri BOISS. and Eryngium glomeratum LAM. from Tunisia
Chemistry & biodiversity, 01-12-2016, 13, 1720-1729Article dans une revue scientifique -
Chemical composition of the essential oil from Algerian Genista quadriflora Munby and determination of its antibacterial and antifungal activities
Industrial crops and products, 15-11-2016, 90, 87-93Article dans une revue scientifique -
Chicory root flour – A functional food with potential multiple health benefits evaluated in a mice model
Journal of Functional Foods, Elsevier, 11-2020, 74, 104174Article dans une revue scientifiquetexte intégral -
Chicory roots for prebiotics and appetite regulation: a pilot study in mice.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 27-06-2018, 66, 6439–6449Article dans une revue scientifiquetexte intégral -
Conduite d’une analyse microbiologique des aliments
Sécurité sanitaire des aliments: épidémiologie et moyens de lutte contre les principaux contaminants zoonotiques des aliments., Editions ECONOMICA, 2015, 30-43Partie d'ouvrage -
Differences in Lactococcal Cell Wall Polysaccharide Structure Are Major Determining Factors in Bacteriophage Sensitivity
mBio, 06-05-2014, 5 (3), e00880-14Article dans une revue scientifique -
Effect of culture conditions on the resistance of Pseudomonas aeruginosa biofilms to disinfecting agents
Biofouling, 2015, 31, 49-59Article dans une revue scientifique -
Exploring chloroplastic changes related to chilling and freezing tolerance during cold acclimation of pea (Pisum sativum L.)
Journal of proteomics, 03-2013, 80, 145-159Article dans une revue scientifique -
Flexible Nanoholey Patches for Antibiotic-Free Treatments of Skin Infections
ACS Applied Materials & Interfaces, 25-10-2017, 9 (42), 36665-36674Article dans une revue scientifiquetexte intégral -
Food peptidomics of in vitro gastrointestinal digestions of partially purified bovine hemoglobin: low-resolution versus high-resolution LC-MS/MS analyses
Electrophoresis, 2016, 37, 1814-1822Article dans une revue scientifique -
Food-Derived hemorphins cross intestinal and Blood-Brain Barriers In Vitro
Frontiers in Endocrinology, 2018, 9Article dans une revue scientifique -
From a Sequential Chemo-Enzymatic Approach to a Continuous Process for HMF Production from Glucose
Catalysts, 2018, 8 (8), 335Article dans une revue scientifiquetexte intégral -
From sequential chemoenzymatic synthesis to integrated hybrid catalysis: taking the best of both worlds to open up the scope of possibilities for a sustainable future
Catalysis Science & Technology, 2018, 8, 5708-5734Article dans une revue scientifiquetexte intégral -
Harnessing slaughterhouse by-products: from wastes to high-added value natural food preservative
Food chemistry, 30-08-2019, 304, 125448Article dans une revue scientifique -
Highly sensitive terahertz spectroscopy in microsystem
RSC Advances, 2012, 2, 10064Article dans une revue scientifique